Patru milioane de lei pentru dezvoltarea unei platforme comune de educaţie la distanţă

Primăria municipiului Chişinău va aloca patru milioane de lei pentru dezvoltarea unei platforme comune de educaţie la distanţă. Despre aceasta a anunţat primarul capitalei, Ion Ceban, într-o conferinţă de presă, susţinută online.

„Am identificat mai mulţi profesori care sunt foarte buni, totodată am identificat mai mulţi actori, jurnalişti, regizori, echipe de filmare, consilii profesorale care să valideze conţinuturile lecţiilor. Purtăm mai multe discuţii pentru ca aceste lecţii să fie transmise şi prin intermediul televiziunii. La moment avem o discuţie cu domnul Şarov, în privinţa educaţiei online, asupra unui proiect, a cărui concept este definitivat. La moment se pregătesc circa 4800 de lecţii online, se pregătesc de înregistrarea lor aproximativ 32 de echipe de filmare. O să difuzăm aceste lecţii prin intermediul televiziunii şi o să integrăm toate platformele într-o platformă comună”, a spus Ion Ceban.

Menţionăm că potrivit datelor prezentate de Ministerul Educaţiei Culturii şi Cercetării, circa 92% din elevii şi studenţii din ţară sunt antrenaţi în procesul studiilor de la distanţă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.