3 semne care arată prezența coronavirusului în organism

Medicii avertizează încă de când a început epidemia de coronavirus că, cele 3 simptome după care recunoaștem infecția sunt febra, tusea seacă și dificultățile de respirație. Pe lângă acestea, medicii spun că pacienții pot prezenta manifestări gastroenterologice, pierderea mirosului și a gustului și ochi iritați.

Cercetătorii din New York au făcut descoperirea analizând rapoartele medicale a 53 de pacienți spitalizați în Wenzhou, China. Majoritatea participanților la studiu aveau între 30 și 40 de ani și erau, în mare parte, bărbați.

Megan Cofee, doctor în boli infecțioase și autorul acestui studiu a declarat că a efectuat studiul pentru a ajuta medicii să își dea seama care dintre pacienții cu simptome ușoare vor dezvolta, până la urmă, forme grave ale bolii.

Nivelul crescut al enzimelor hepatice
Primul factor este creșterea ușoară a unor enzime hepatice numite alaninaminotransferaze (ALT). ALT se găsesc, în mod normal, în celulele ficatului, însă, atunci când acesta este deteriorat sau inflamat, enzimele sunt eliberate în fluxul sanguin.

Dureri musculare severe
Mialgia sau durerile musculare severe reprezintă al doilea factor descoperit de oamenii de știință. Mialgia poate include ligamentele, tendoanele, țesuturile moi care leagă musculatura, oasele și organele.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, cel puțin 15% din pacienții infectați au prezentat dureri musculare sau articulare severe.

Durerile sunt declanșate de niște substanțe numite citokine, pe care organismul le eliberează ca răspuns la infecții.

Nivelul crescut al hemoglobinei
Al treilea factor este reprezentat de un nivel mare al hemoglobinei, o proteină care transportă oxigenul în sânge.

În cazul bolnavilor care dezvoltă forme grave, producția de celule roșii crește pentru a compensa nivelurile scăzute de oxigen din sânge din cauza funcției pulmonare precare.

Autorii studiului spun că este obligatoriu ca pacienții să prezinte toate cele trei semne pentru a fi suspecți de a dezvolta sindromul respirator acut sever, scrie thesun.co.uk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.