Germania se pregătește să introducă ”certificate de imunitate” pentru persoanele care s-au însănătoșit după infecția cu coronavirus

Cercetătorii germani intenționează să introducă așa numitele ”certificate de imunitate” în cazul persoanelor care s-au însănătoșit după infecția cu coronavirus și pot în acest fel să revină în societate, transmite Der Spiegel.

Aceste documente sunt parte a unui proiect condus de Helmholz Center din Braunschweig, care va realiza teste de sânge pentru a identifica anticorpii produși de organism.

Anticorpii vor arăta care dintre persoanele participante la studiu a avut virusul și s-a recuperat, transmite Der Spiegel.

Circa 100.000 de persoane vor fi testate iar în cazul celor găsiți pozitivi vor fi emise certificate.

Dacă proiectul va primi undă verde, testele vor începe în luna aprilie.

”Persoanele imune pot primi ceva similar certificatului de vaccinare, care le va ajuta să fie exceptate de la limitarea activității”, a declarat epidemiologul Gerard Krause de la Helmholtz Institute.

Datele colectate vor fi utilizate pentru a ajuta ridicarea măsurilor de închidere și pentru a permite cetățenilor să revină la muncă. În prezent, scolie, restaurantele și magazinele ne-esențiale sunt închise în Germania iar adunările mai mari de două persoane sunt interzise.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din Germania s-a ridicat luni la 57,298 iar numărul deceselor a ajuns la 455, potrivit statisticilor realizate de Robert Koch Institute (RKI)/

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.