În R. Moldova au fost înregistrate 16 cazuri noi de COVID-19 ridicându-se la un bilanț de 125 cazuri

În laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică au fost examinate 104 probe, dintre care 16 s-au dovedit a fi pozitive. Dintre acestea, 13 sunt cu transmitere locală și trei de import, la cetățeni reveniți din Franța și Ucraina. Astfel, bilanțul cazurilor confirmate cu noul tip de coronavirus a ajuns la 125. Informația a fost prezentată de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința de marți a Centrului unic de comandă a gestionării crizei provocate de virusul COVID-19, transmite MOLDPRES.

Ministrul susține că a mai fost înregistrat un caz de COVID-19 în regiunea transnistreană, mai sunt confirmate cazuri de coronavirus și după pelerinajul la o mănăstire din Ucraina.

Șeful de la Sănătate a menționat că 10 din cei 125 pacienți infectați se află în stare gravă. Ea a specificat că în prezent se verifică informația apărută în presă precum că patru medici ar fi fost testați pozitiv la un laborator privat cu COVID-19.

Prezent la briefing, șeful statului, Igor Dodon a cerut oamenilor, în special celor în vârstă, să aibă grijă de ei, precum şi de cei din jurul lor și să nu părăsească domiciliul fără strictă necesitate. El a menționat că de astăzi militarii vor patrula împreună cu polițiștii pe străzile din capitală, iar de mâine vor merge în toată țară pentru a asigura respectarea deciziilor autorităților.

În perioada 17 martie-15 mai, pe întreg teritoriul Republicii Moldova este declarată stare de urgenţă în legătură cu pandemia de COVID-19.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.