1000 de teste pentru depistarea COVID-19 oferite de OMS au ajuns în R. Moldova

Alte 1000 de teste de depistare a infecției COVID-19 au ajuns în țară cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății. Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică dispune de teste suficiente, acestea sunt aplicate în unele cazuri chiar și de două ori pentru persoanele tratate, care urmează a fi externate.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și prestatorii de asistență medicală privați s-au solidarizat și au donat teste pentru suplinirea stocului în Laboratorul ANSP.

Ministerul anunță că statul a realizat și alte contracte de procurare a testelor, astfel luându-se toate măsurile de consolidare a sistemului medical.

Conform sursei citate, până astăzi în R. Moldova au fost depistate 109 cazuri de COVID-19. Pentru moment, în instituțiile medico-sanitare strategice sunt internate 105 persoane suspecte.

Pentru a opri răspândirea COVID-19, autoritățile au luat un șir de măsuri restrictive pentru cetățeni. Astfel se interzice, începând cu data de 25 martie, aflarea persoanelor în spații publice – parcuri, păduri, terenuri de joacă, de sport, zone de agrement. Ministerul de Interne și cel al Apărării vor asigura respectarea acestei decizii și vor monitoriza situația.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.