PSRM şi PDM au constituit o majoritate parlamentară

PSRM şi PDM au semnat acordul de creare de semnare a unei coaliţii de guvernare, denumită Platforma Social-Democrată pentru Moldova. Anunţul a fost făcut de către preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi şi preşedintele PDM, Pavel Filip, care au semnat public Acordul de coaliţie.

„După mai multe discuţii, după mai multe negocieri, noi am ajuns la o înţelegere dintre PSRM şi PDM pentru a semna un acord de coaliţie şi de a constitui o majoritate parlamentară în Parlamentul Republicii Moldova, care este absolut necesară”, a declarat Zinaida Greceanîi.

„Rolul Partidului Democrat în acest guvern este unul clar: asigurarea implementării Acordului de Asociere, apropierea de Uniunea Europeană, menţinerea integrităţii teritoriale, securitatea energetică, continuarea parteneriatului strategic cu Statele Unite, menţinerea relaţiilor bune cu vecinii România şi Ucraina. Şi eu vă asigur că ne vom ţine de cuvânt”, a subliniat Pavel Filip.

Crearea Platformei Social-Democrate presupune şi anumite remanieri în componenţa actualului Guvern. Astfel, portofoliile a patru ministere urmează să fie preluate de către democraţi. Este vorba despre Ministerul Apărării, în fruntea căruia urmează să fie propus ca ministru Alexandru Pânzari, la conducerea Ministerului, Educaţiei, Culturii şi Cercetării va fi propus Igor Şarov. Oleg Ţulea va fi propus în funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi Integrării Europene, iar Sergiu Răileanu – ministru al Economiei şi Infrastructurii. Cristina Lisnic, va fi propusă vicepremier pentru Reintegrare.

Numărul deputaţilor din noua majoritate parlamentară este de 58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.