Medicul care a vindecat 5 bolnavi de COVID-19

Virgil Musta, medic primar de boli infectioase la Spitalul Victor Babes din Timisoara, Romania, este doctorul ce face parte din echipa care a reusiti sa vindece cinci pacienti care au avut coronavirus la Timisoara.

Doctorul Virgil Musta a luptat cu coronavirusul inca de la primele cazuri suspecte.

Pana in prezent, intr-un interval relativ scurt, s-au vindecat, la Timisoara, o pacienta de 38 de ani, prima pacienta din Timisoara cu coronavirus, un barbat de 47 de ani, o fata si un baiat de 16 ani si o adolescenta de 15 ani, potrivit Tion.ro.

Medicul Musta spune ca a instituit terapia in functie de fiecare pacient si in functie de recomandarile medicilor care s-au confruntat cu o astfel de criza, dar cea mai importanta este preventia.
″Instituim terapie cu medicamente retrovirale″⁣

„In momentul cand se interneaza, noi, echipa de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, instituim terapie cu medicamente retrovirale, care se pare ca au fost eficiente, deoarece la 2-3 zile de la terapie pacientii au devenit „negativi”. Sunt mai multe scheme in studiu. Sunt doua medicamente (substante) antiretrovirale care se folosesc”, a transmis Virgil Musta, sef sectie la Clinica II de Boli Infectioase de la Spitalul Victor Babes din Timisoara.

Doctorul a mai explicat faptul ca a contat mult si faptul ca pacientii internati la Timisoara sunt tineri si fara patologii asociate, nu au fost oameni in varsta cu coronavirus.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.