Putin dansează periculos: Imaginați-vă un proxenet care se erijează în ipostaza de apărător al bunelor moravuri

Moscova se bucură că nici un partid unionist n-a intrat în Parlamentul Republicii Moldova în urma alegerilor legislative de la 24 februarie. Regretă totodată că este publicat poetul Radu Gyr și condamnă inaugurarea la Chișinău a „Muzeului ocupației sovietice”

Nu vede bârna din ochiul său

Imaginați-vă un proxenet care se erijează în ipostaza de apărător al bunelor moravuri. Sau un baron al drogurilor care își dă aere de luptător pentru un mod sănătos de viață.

O țară plină de păcate, în care sunt persecutate unele minorități religioase, este limitată libertatea cuvântului, se încălcă drepturile fundamentale ale omului și lipsesc alegerile competitive, îi vorbește pe alții rău și nu vede bârna din ochiul său. Rusia, căci de ea este vorba, își arogă rolul de străjer al toleranței și nediscriminării în lume.

Ministerul Afacerilor Externe (MID) de la Moscova a publicat, în ajunul Zilei Victoriei, un raport cu privire la „eroizarea nazismului, propagarea nazismului și a altor practici care contribuie la escaladarea formelor de rasism, discriminare rasială și xenofobie”. Acest document prolix și pretențios vizează mai multe țări ale lumii.

Dă note de bună purtare

MID-ul dă note de bună purtare Austriei, Australiei, Germaniei, Italiei, Spaniei, Regatului Unit, SUA, României, Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei și altor peste 60 de state ale lumii. Unele ări sunt acuzate că nu ar respecta eroismul Armatei Roșii. Până și Uniunea Europeană în întregime este dojenită pentru faptul că ar neglija neonazismul și islamofobia.

Raportul MID a rezervat spații largi pentru critica României și Republicii Moldova. Ambele state sunt mustrate pentru recrudescența ”naționalismului” și ”unionismului”.

Petru BOGATU

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.