Șocant! Radio Europa Liberă propagă dughinismul și șovinismul rus

Ernu citează din Putin și Dughin, la Radio Europa Liberă: „Io, mi-ar placea să văd o Europă de la Lisabona la Vladivostok” ne spunea Vasile Ernu, în iunie 2017, cocoțat pe un monument sovietic din satul său natal din R. Moldova, Colibași. La Radio Europa Liberă, înființat de SUA în timpul Războiului Rece tocmai pentru a combate tocmai ideea unei „Europe de la Lisabona la Vladivostok”.

„Cred într-o construcție de tip Uniunea Europeană, a statelor comune… care să includă și Rusia”, spunea Ernu în documentarul-elogiu realizat de Radio Europa Liberă.

De altfel, această construcție are deja un nume.

Este vorba de Eurasia, care ar urma să se întindă „de la Lisabona la Vladivostok”, cum ne-au spus-o deja Alexandru Dughin și Vladimir Putin.

În articolul Orizontuile Revoluției noastre, de la Crimeea la Lisabona, Alexandr Dughin scria, în martie 2014:

Dacă [noi, rușii], câștigăm, vom porni expansiunea eliberării (de americani) a ideologiei din Europa. E vorba de scopul Eurasianismului total – Europa de la Lisabona la Vladivostok.

Asta se întâmpla cu câteva luni înainte ca lista lui Dughin de prieteni ai Rusiei, pe care se găsește și Vasile Ernu, să fie furată și publicată de hackerii ruși.

Ulterior, lista a fost confirmată de nenumărate publicații din Estul Europei, Vestul Europei și Statele Unite.

Cu 4 ani mai devreme, Vladimir Putin spunea într-un ziar german:

Ne propunem crearea unei comunități economice armonioase care să se întindă de la Lisabona la Vladivostok.

Așadar, Vasile Ernu se aliniază dorințelor lui Putin și Dughin, și face asta fiind promovat de chiar Radio Europa Liberă, publicație finanțată de Statele Unite pentru a combate propaganda rusă. Adică pe Ernu.

Aș fi foarte interesat de părerea membrilor Congresului American despre acest lucru, cei care au decis finațarea REL printr-un grant acordat de BBG, Broadcasting Board of Governors. Știu ei ce se întâmplă la Europe Liberă în limba română?

Or fi de acord cu asta? Ar finanța ei în continuare publicația dacă ar știi ce fel de materiale publică? Mă întreb.

Vasile Botnaru, Valentina Ursu si Natalia Morari lucrează la Radio Europa Liberă și sunt tovarăși nedespărțiți ai lui Vasile.
Ce părere or avea congresmenii americani despre asta?

Și sunt tovarăși nedespărțiți ai lui Vasile.

Ce părere or avea congresmenii americani despre asta?

Sursă: inliniedreapta.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.