Zarvă politică la Chișinău

Începutul de săptămână a luat startul cu aceleași evenimente pe care le-a lăsat săptămâna precedentă: conferințe de presă eșuate și proteste ale opoziției contra opoziției.

Matinalii simpatizanți ai primarului de Orhei, Ilan Șor, l-au huiduit pe liderul PPDA, Andrei Năstase, în fata primăriei, acolo unde acesta a încercat să susţină o conferinţă de presă.

Protestatarii nu s-au reținut însă aici, având și un program pregătit pentru PAS, partid condus de Maia Sandu. Poliția este pregătită și de această ocazie. Sediul PAS este păzit de zeci de polițiști.
Protestatarii scandează „Maia, ieşi afară! Jos Maia Sandu!”, însă aceasta a evitat să discute cu oamenii. Unul dintre vorbitori spune că Maia Sandu nu le permite oamenilor să trăiască normal şi se declară indignat de intenţia de a închide proiectele sociale ale lui Șor.

Amintim că şi în data de 20 iulie, peste cinci mii de persoane au protestat şi în faţa sediului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, împotriva intenţiei liderilor PPDA şi PAS de a închide magazinele sociale, prin intermediul fracţiunii parlamentare a PLDM. „Sunt oamenii care nu au făcut nimic în această viață. Sunt oamenii care doar au distrus, care toată viața au fost implicați în corupție. Nu vom admite ca ei să vină la putere, ca să ia și ultima bucățică de pâine de la oameni”, a declarat atunci Șor. Niciun reprezentant al formaţiunii nu a ieşit atunci să discute cu protestatarii, scrie Politis.md.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.