Bombă! Roșca e foc și pară: Ce vrea Maia Sandu de la noi?!

Fostul secretar general a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Victor Roșca, care rămîne o persoană influentă în rîndul liberal-democraților, este nemulțumit de faptul că Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma „Demnitate și Adevăr” ar trata cu superioritate formațiunea pe care o reprezintă.

Mai mult, Roșca le dă în obraz unor membri ai PLDM, care s-ar mulțumi cu faptul ca doar ei să fie acceptați pe listele eventualului bloc electoral PAS-PDA, în perspectiva alegerilor parlamentare din toamnă. „Ca să fie clar tuturor – consolidarea forțelor proeuropene este necesară! Nu se discută! Eu tot timpul am fost pentru aceasta consolidare, tot timpul am optat pentru crearea unui bloc electoral (sau altă construcție electorală) a forțelor proeuropene! Dar PLDM trebuie să intre în acest bloc ca partid, ca parte componenta egală și nu doar prin unele persoane”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook scrie noi.md.

Roșca spune că unor liberal-democrați le-ar păsa mai puțin de formațiunea din care fac parte, chiar dacă există o decizie prin care s-a decis că PLDM va participa la alegerile parlamentare. Fostul deputat a pornit această discuție de la „o declarație publică a unui lider de partid că alte formațiuni politice, inclusiv a noastră, nu vor fi parte a blocului electoral PAS-PPDA și doar unii colegi de ai nostri pot să-și încerce norocul să treacă pe lista blocului, dacă vor trece testul de integritate, în baza principiilor stabilite de PAS (care ar fi bine să fie facute publice)”.

„Toate acestea ne duc la o concluzie – cineva nu dorește implicarea noastră formală (ca parte subsemnantă a viitorului bloc sau de sine stătător) în viitoarele alegeri parlamentare”, conchide Victor Roșca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.