Ședința de judecată privind validarea mandatului lui Năstase, amânată

Magistraţii Judecătoriei Chişinău au amânat şedinţa de judecată, programată astăzi, cu privire la validarea mandatului primarului ales, Andrei Năstase.

Avocatul lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel, consideră că este o amânare nejustificată, iar în spatele acestei tergiversări ar fi niște intenții ilegale.

„Votul a fost exprimat și urmează a fi validate aceste alegeri. Luni este termenul final că să fie validate aceste alegeri. Nu trebuia să ajungă la aceste zece zile pentru validare, ei nu trebuie să aștepte ce se va întâmpla în alte judecăți. Este o amânare nejustificată”, a declarat Dumitru Pavel.

Anterior și Andrei Năstase a comentat că procedura de validare a alegerilor este tergiversată în mod intenționat pentru ca în aceste zece zile să se poată face mai multe ilegalități.

Amintim că raportul de totalizare a alegerilor locale în cele 306 secţii de votare, sesizările parvenite şi hotărârile organului electoral local au fost transmise Judecătoriei municipiului Chişinău pe 11 iunie. Potrivit Codului Electoral, instanța de fond va avea la dispoziție zece zile pentru a se pronunţa cu privire la validarea alegerilor.

În urma turului doi al alegerilor desfășurate în municipiul Chișinău în data de 3 iunie, candidatul Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, a acumulat 52,57% din voturile alegătorilor, iar contracandidatul său, Ion Ceban, de la Partidul Socialiștilor – 47,43%.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.