Propunerea trăsnită a PSRM privind prețurile la carburanți

Partidul Socialiştilor condamnă „decizia antisocială a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind majorarea preţurilor la benzină şi motorină”.

Potrivit unui comunicat al PSRM, citat de Infotag, socialiştii menţionează că „acest lucru va declanșa și creșterea prețurilor pentru produsele de primă necesitate, produse alimentare și va avea un impact nefast asupra sferei transportului și agriculturii din țara noastră”.

Ei vin cu inițiativa de a micșora de două ori impozitele și accizele pentru benzină și motorină, care va oferi un sprijin substanțial populației și producătorilor autohtoni. PSRM susţine că 40% din prețul final al combustibilului pentru consumatori constă din impozite și accize, iar guvernarea raportează despre o creștere considerabilă a impozitelor în buget.

În opinia socialiştilor, iniţiativa loc „nu este doar o măsură socială necesară, dar una pentru a stimula reanimarea economiei naționale – de la sistemul de transport (călători și mărfuri) până la agricultură și industrie, făcând astfel mărfurile produse în Moldova mai competitive pe piață”.

Partidul Socialiștilor mizează pe susținerea inițiativei de către celelalte fracțiuni parlamentare, care își declară activitatea drept una socială. În timpul apropiat, PSRM intenționează să înainteze inițiative sociale „care vor permite micșorarea prejudiciilor suportate de către cetățeni, declanșate de acțiunile antisociale ale guvernării”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.