Protest în PMAN împotriva scumpirii carburanților

Câteva zeci de mașini sunt parcate în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, în semn de protest față de scumpirile în lanț la benzină și motorină, operate de Agenția Națională de Reglementare în Energetică.

Șoferii cer micșorarea tarifelor la carburanți și spun că autoritățile trebuie să explice cum se formează prețurile la benzină și motorină. Totodată, protestatarii acuză Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică de faptul că nu este independentă, după ce ANRE și-a anulat propria decizie, la cererea Guvernului.

Nemulțumirea șoferilor s-a amplificat după ce ANRE a majorat prețul benzinei până la 19 lei și 79 de bani și a motorinei la 17 lei și 75 de bani litrul. La doar o zi, autoritatea de reglementare în energetică a suspendat hotărârea „până la analizarea sesizărilor primite la acest subiect, inclusiv de la Guvern și Parlament”.

Prețurile pentru carburanți au crescut de mai multe ori în acest an, iar majorarea precedentă, de pe 15 mai, este un record pentru ultimii doi ani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.