Reacţia politicienilor cu referire la rezultatul alegerilor locale în municipiul Chişinău

În urma procesării a 100% dintre procesele verbale a alegerilor locale noi pentru funcţia de edil al capitalei, rezultatele preliminare arată că Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), a câştigat funcţia de primar general al municipiului Chişinăului, în cel de-al doilea tur de scrutin anticipat. Rezultatul a fost comentat de către liderii şi formaţiunile politice de la Chişinău.Totodată, Andrei Năstase, a fost felicitat de mai mulţi lideri politici.

Unul dintre primii politicieni care i-au adresat mesaje de felicitare lui Andrei Năstase a fost chiar fostul edil al capitalei, Dorin Chirtoacă.

„Eu am primit mandatul de primar de la locuitorii Chișinăului, nu de la Plahotniuc, Dodon, Leancă, etc. Cu toate dosarele și amenințările lor, era firesc să transmit acest mandat înapoi chișinăuienilor, iar ei să decidă, prin vot, cine să fie primar, nu uzurpatorii. Mulțumim, locuitori ai Chișinăului. Felicitări, Andrei Năstase. Acum rămâne ca acest rezultat să fie asigurat și la parlamentare, în fiecare circumscripție, pe baza unui singur bloc electoral pro-românesc și pro-european, cu câte un singur candidat pe fiecare circumsripție și o singură listă”, a scris Dorin Chirtoacă pe o rețea de socializare.

Și fostul candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a ținut să-l felicite pe Năstase.

„Demisia lui Dorin Chirtoacă a fost bomba nucleară în politica din Republica Moldova. A permis relansarea politică și victoria pro-europenilor și pro-românilor la parlamentarele din noiembrie. Felicitări, Andrei Năstase. Se năruie binomul”, a menționat Valeriu Munteanu într-un mesaj plasat pe Facebook.

Iar lidera Partidului Acțiuni și Solidaritate, Maia Sandu, le-a mulțumit, în mod special, susținătorilor și membrilor PAS, care au ieșit la vot.

„Acest exemplu de unitate ne-a demonstrat că suntem puternici, că putem să obţinem victorii mari. Am obţinut o victorie importantă şi la toamnă la parlamentare vom obţine următoarea victorie importantă. Trebuie să ştim că suntem puternici, trebuie să muncim, să ne implicăm şi neapărat vom reuşi. Îl felicit pe Andrei Năstase pentru victorie, a făcut promisiuni importante în această campanie şi va trebui să muncească din greu pentru a le îndeplini”, a declarat Maia Sandu.

Cu o reacție privind rezultatul alegerilor locale noi din capitală a venit și Partidul Democrat din Moldova. Într-un comunicat emis de formațiune se menționează că votul exprimat de către alegători este unul categoric pentru menținerea capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană.

„Chiar dacă votul a fost și unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din capitală este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspirații europene și cu dorință de modernizare. Sperăm ca, măcar după aceste rezultate, în CMC să aibă loc o schimbare de atitudine și să se lucreze pentru Chișinău, nu împotriva lui, sa se pună punct luptelor și intereselor politice de orice fel”, se mai menționează în comunicatul citat.

Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vadim Pistrinciuc, a afirmat că această victorie este a cetățenilor.

„Avem multă lume conștientă în țară, cât nu ne-am văicăra. Este o victorie a cetățenilor care vor să trăiască liber. E motiv de bucurie, dar și începutul unei munci colosale, cu multe provocări. Într-un ceas bun! Bravo!”, a scris Vadim Pistrinciuc pe o rețea de socializare.

Și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu o reacție privind rezultatul alegerilor. Șeful statului a ținut să menționează că socialiștii au demonstrat din nou că se bucură de o mare încredere din partea chișinăuienilor, și asta deoarece aproape jumătate dintre alegători i-au oferit votul lui Ion Ceban.

„Această încredere și susținere o vom valorifica peste un an, atunci cînd se va da lupta adevărată pentru Chișinău, pentru mandatul deplin de primar general, de patru ani. Vom vedea ce management va demonstra primarul general de această dată. Sperăm să nu permită degradarea catastrofală a orașului și să demonstreze că îi pasă de soarta Chișinăului”, a menționat Igor Dodon într-un mesaj plasat pe Facebook.

Amintim că duminică, 3 iunie, în municipiul Chișinău s-a desfășurat turul II al alegerilor locale noi pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.