Circa 800 de observatori au fost acreditați pentru turul doi al alegerilor locale noi din capitală

Comisia Electorală Centrală a acreditat circa 750 de observatori naționali și peste 50 de observatori internaționali pentru turul doi al alegerilor locale noi din capitală, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Direcției comunicare, relații publice și mass-media din cadrul Comisiei, Corneliu Pasat, a menționat că observatorii internaționali sunt din partea a 17 instituții, iar cei naționali din partea a cinci asociații obștești.

„Observatorii internaționali vor fi reprezentanți ai ONG-urilor și ai misiunilor diplomatice. Totodată, concurenții electorali pot avea câte un observator în fiecare secție de votare. Numărul observatorilor ce vor monitoriza turul doi al alegerilor locale noi din capitală este mai mare decât în primul tur”, a afirmat Pasat.

Potrivit sursei citate, astăzi continuă tipărirea buletinelor de vot, iar vineri acestea vor fi repartizate în secțiile de votare. Pentru turul doi al alegerilor locale noi din capitală urmează a fi tipărite circa 635 mii de buletine de vot.

La 3 iunie, în capitală va avea loc turul doi de scrutin, în care vor concura candidatul socialiştilor Ion Ceban, care în turul întâi a obținut 40,98% din sufragii, şi Andrei Năstase de la PPDA, pentru care au optat 32,09% din alegători.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.