Raport: Veniturile la Bugetul de Stat, în creştere în 2017

Veniturile la Bugetul de Stat în anul 2017 au crescut cu 4,1 miliarde de lei, comparativ cu anul 2016. Totodată, s-a înregistrat o tendinţă de creştere a cheltuielilor cu 3,1 miliarde de lei. În anul 2017, a fost atestată şi descreşterea deficitului bugetar cu aproape două miliarde de lei. Informaţiile se conţin în raportul de audit al Curţii de Conturi, prezentat astăzi, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Procedurile de audit efectuate au relevat că în anul 2017 a fost efectuată Reforma administrației publice centrale. Ministerul Finanțelor, în contextul reorganizării structurale administrației publice centrale de specialitate, nu a stipulat termenii de închidere a conturilor trezoriale ale autorităților instituțiilor bugetare reorganizate. Din această cauză, procedura de închidere a conturilor trezoriale a derulat în perioada 19 septembrie 2017 până la 31 martie 2018. În acest sens, până la 31 decembrie 2017 nu au fost închise conturile trezoriale în sumă de 830,6 mi lei la șase ministere reorganizate. Pentru anul 2017, în bugetul de stat au fost precizate venituri în sumă de 33,7 miliarde de lei, fiind executate 33,9 miliarde de lei”, a declarat șefa Direcției venituri din cadrul Curții de Conturi, Tatiana Carajeleascov.

Potrivit ministrului Finanțelor, Bugetul de Stat pentru anul 2017 a fost îndeplinit in limita cadrului legal, cu unele deficiențe legate de estimare, executare si raportare.

„Considerăm că Bugetul de Stat pentru anul 2017 a fost executat conform cadrului legal, fiind stabilite unele deficiențe de estimare, executare și raportare a bugetului, la care o mare influență a avut-o inclusiv și reorganizarea unor autorități centrale, inclusiv și reorganizarea Trezoreriei de Stat care a coincis cu anul 2017 și a impus anumite deficiențe în activitatea de zi cu zi”, a declarat Armașu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.