Ultima etapă de valorizare a pensiilor va avea loc la 1 noiembrie

Reforma sistemului de pensii va fi finalizată în toamna anului curent, ultima etapă de valorizare a alocaţiilor pentru cei care s-au pensionat în perioada anilor 2014 – 31 martie 2017, fiind planificată pentru data de 1 noiembrie 2018. Afirmaţia a fost făcută de ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru AIS MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în urma reformei, sistemul de achitare a pensiilor a devenit mai echitabil. “Deputații, membrii de Guvern, funcționarii publici și aleșii locali, toţi au trecut la aceeași formulă de calculare a pensiei și la aceeași modalitate de oferire. S-a unificat sistemul. Fiecare cetățean contribuie lunar și în fiecare zi prin munca realizată la fondul de asigurări sociale”, a opinat Cebotari.

Anul trecut Executivul a lansat reforma sistemului de pensii, în urma căreia a fost aplicată o nouă formulă de calcul și un mecanism de valorizare a venitului asigurat realizat după 1 ianuarie 1999.

În urma aplicării noii formule de calcul peste 130746 de pensionari şi 21264 beneficiari de pensii de dizabilitate au primit pensii mai mari.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.