Programul Operațional Comun România – R.Moldova: Proiect de 7,9 milioane de lei în educație

Primăria municipiului Chișinău a aplicat pentru un proiect în cadrul Programului Operațional Comun România – R. Moldova în domeniul educației. Proiectul a fost elaborat în parteneriat cu o organizație din municipiul Iași, România și o asociație de afaceri din R. Moldova, iar Primăria este aplicantul principal, care va gestiona și va asigura realizarea activităților.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Chișinău, obiectivul acestui proiect este crearea unei comunități de oameni talentați, atât studenți, cât și profesori din România și R. Moldova, care vor acționa ca agenți ai schimbării în sistemul educațional și vor contribui la dezvoltarea municipiului Chișinău.

Astfel, autoritățile doresc să conecteze sistemul educațional din R.Moldova și cel din România în ceea ce ține de universități, administraţiile publice locale, sectorul de afaceri, printr-o platformă care va permite specialiştilor din diferite universități să ofere experiență practică și să contribuie la schimbarea sistemului educațional, în conformitate cu practica modernă și cerințele pieței.

Această platformă va fi posibilă prin crearea unui Hub pentru tineri din municipiul Chișinău. Astfel, dacă proiectul va ajunge să fie implementat, Primăria Chișinău va fi prima administraţie locală din regiune care va avea propriul centru de antreprenoriat inovativ, oferindu-le un spațiu pentru tineri. La rândul lor, tinerii implicați ar putea colabora cu Primăria, pentru a genera idei noi, aplicații inovative și sisteme practice. Toate acestea ar contribui la dezvoltarea unui parteneriat local – privat eficient și de lungă durată.

„Orașul Chișinău poate să devină un adevărat Hub de resurse pentru tineri, dacă Primăria le va pune la dispoziție infrastructura deja existentă și va iniția un dialog cu universitățile și studenții. În acest fel, consider că Primăria Chișinău trebuie să genereze cadrul de dezvoltare a unor politici și programe dedicate tinerilor, care să fie în acord cu nevoile pe care aceştia le au și care să îi țină acasă și pentru a putea inova aici. Îmi doresc să creăm cât mai multe oportunități noi și perspective pentru tineri” a menționat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Bugetul total al proiectului este de 7,9 milioane de lei, sub formă de grant, iar termenul de realizare a activităţilor este de 18 luni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.