Peter Michalko: UE şi Moldova sunt foarte apropiate

Uniunea Europeană şi Republica Moldova sunt foarte apropiate, menţionează şeful Delegației UE la Chişinău, Peter Michalko, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Europei, marcată pe 9 mai. Potrivit lui, cele două părţi îşi construiesc relaţiile de cooperare în baza Acordului de Asociere, a regimului de călătorie fără vize şi a asistenţei care este oferită din partea UE pentru îmbunătăţirea standardelor de viaţă a cetăţenilor Republicii Moldova, transmite IPN.

Peter Michalko spune că datorită proiectelor susținute de UE vor fi îmbunătăţite standardele de viaţă ale unui milion de oameni. Cinci oraşe din Moldova şi peste 220 de clădiri publice, şcoli şi grădiniţe se încălzesc acum mai ieftin şi mai bine datorită sprijinului oferit de UE. „Acum poţi circula mai uşor şi mai rapid în Moldova datorită Uniunii Europene. Peste 700 de km au fost construiţi cu sprijinul Uniunii Europene”, spune Peter Michalko.

Potrivit lui Peter Michalko, Uniunea Europeană ajută şi la îmbunătăţirea standardelor de management al finanţelor publice şi la folosirea mai bună şi mai credibilă al finanţelor publice. Totodată, ambasadorul afirmă că UE investeşte în extinderea şi îmbunătăţirea educaţiei vocaţionale şi în crearea Centrelor de Excelenţă. „Împreună cu statele membre ale UE aducem cele mai bune practici europene prin reformarea unor sectoare cheie ale economiei precum sănătatea, vama, siguranţa alimentară, lupta împotriva corupţiei sau prezervarea patrimoniului cultural”, spune şeful Delegaţiei UE.

Peter Michalko a invitat toţi cetăţenii, sâmbătă şi duminică, pe 12 şi 13 mai, în Grădina Publică „Ştefan cel Mare” din Chișinău pentru a marca Ziua Europei în cadrul Orăşelului European.

1 Comment

  1. UE este şi unul dintre cei mai mari finanţatori ai ţării noastre, iar cifra alocaţiilor oferite până în prezent se apropie de un miliard de euro. Cu suportul Uniunii Europene au fost derulate mai multe programe de reformă, proiecte de dezvoltare a mediului de afaceri, dar şi de modernizare a infrastructurii. Speram ca conducera țarii nu vor dezamagi oficialii europeni și curând vom face parte din marea familie UE.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.