Iată de ce NU a candidat Oazu Nantoi

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Oazu Nantoi, director de programe la Institutul pentru Politici Publice din Chișinău, a fost întrebat: De ce nu aţi candidat în aceste alegeri? Or, la precedentele alegeri ale Primarului capitalei aţi înregistrat un rezultat destul de bun.

„În pofida vârstei mele înaintate, am comis o greșeală atunci când m-am lăsat convins de Iurie Leancă și Eugen Carpov: Hai, Oazu, vino într-un partid de tip nou. În 2015, nu că am fost rugat, dar mi s-a propus să candidez la funcția de Primar General din partea PPEM, care atunci avea o imagine proaspătă și necompromisă. Ideea era că, data alegerile locale a venit așa, pe neașteptate, și rezultatul pe care l-ar fi obținut PPEM în Chișinău, era important pentru imaginea partidului per ansamblu pe țară. Eu m-am implicat în campania electorală simțind responsabilitatea în fața acestui proiect politic care era simpatic prin tineretul cela care era, prin acele 4 mii de persoane care au candidat în numele PPEM la alegerile locale”, a declarat.

Oazu Nantoi spoune că „a fost plăcut surprins de calitatea echipei în mijlocul căreia s-a pomenit, erau tineri, deschiși, altă generație, cu alți ochi, cu altă modalitate de comunicare, cu viziuni fresh, proaspete asupra problemelor orașului”.

„Eu multe am învățat de la ei şi recunosc lucrul acesta – nu e o rușine să înveți, e rușine să fii prost, încăpățânat și primitiv. Eu de loc nu mă simțeam complexat în fața Zinaidei Greceanîi și a lui Dorin Chirtoacă în calitate de candidat. Dacă vrei să gestionezi treburile orașului trebuie să ai o echipă și atunci acea echipă exista. Alta este că noi am fost ostaticii acestui blestem pseodo geopolitic. După cum se spune, nu poți intra de două ori în aceeaşi apă, lipsesc acele condiții care au fost în 2015, care mi-au permis mie să apar în fața alegătorilor și să vorbesc sincer în calitate de candidat la funcția de Primar General. Eu nu sunt obsedat de orgolii personale, consider că cea mai responsabilă poziție este cea de cetățean, toate celelalte sunt secundare. De aceea, fiind întrebat de un jurnalist, am spus că mă implic, dar asta deloc nu însemnă că trebuie să candidez”, a mai declarat el.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.