Modificări legislative privind construcţia gazoductului Ungheni–Chişinău, publicate în Monitorul Oficial

Mai multe modificări legislative privind construcţia gazoductului Ungheni – Chişinău au fost publicate în Monitorul Oficial, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la Moldpres.

Conform documentului, prin procedură specială urmează a fi expropriați circa 4 600 de deținători de terenuri agricole. Terenurile proprietate privată şi cele aflate în posesia unităţilor administrativ-teritoriale sunt situate în extravilanul și/sau intravilanul orașului Chișinău, comunelor Tohatin, Stăuceni, Grătiești și Ghidighici (municipiul Chișinău); satele Sireți, Roșcani, Negrești, Căpriana, Vorniceni, comunele Rădeni, Ghelăuza, Pănășești și orașul Bucovăț (raionul Strășeni); comuna Tuzara, satele Pitușca, Nișcani, Temeleuți, Peticeni, Vălcineț, Sadova și orașul Călărași (raionul Călărași); satul Milești (raionul Nisporeni); comunele Alexeevca, Pârlița, Todirești, Zagarancea și satul Rădenii Vechi (raionul Ungheni).

Procedura se va desfășura concomitent cu lucrările de construcție a conductei de transport a gazelor naturale pe direcția Ungheni-Chișinău. De asemenea, documentul prevede procedura de plată a despăgubirilor pentru proprietarii bunurilor imobile.

3 Comments

  1. Proiectul dat este unul de succese, de apropiere de UE si de indepartarea grabnica de Rusia! Avem nevoie de acest nou gazoduct deoarece si gazul va fi mai ieftin!

  2. Important este sa fie facut totul conform legii si persoanele in cauza sa primeasca despagubirile ce li se cuvin.

  3. Imporant este că acest gazodict a fost inițiat în construcție și că efectul lui va fi unul grandios pentru Moldova ca permițându-ne o independență energetică față de Est!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.