Hahn a anunțat când R.Moldova ar putea primi prima tranșă din asistența financiară a UE

Comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate, Johannes Hahn, a declarat că prima tranșă din asistența macrofinanciară a UE pentru R. Moldova ar putea fi alocată în luna iulie curent, dacă Chișinăul va îndeplini anumite condiții.

Potrivit oficialului UE, guvernarea de la Chișinău trebuie să asigure funcționalitatea deplină a Autorității Naționale pentru Integritate și să majoreze finanțarea bugetelor instituțiilor care luptă cu corupția pentru ca acestea să poată să acțiuneze eficient în contracararea acestui fenomen. De asemenea, Johannes Hahn a atenționat și asupra necesității unei evaluări a situației economico-financiare a R. Moldova, iar aceasta să fie una pozitivă.

Astfel, comsisarul european a subliniat că dacă aceste condiții vor fi îndeplinite de către autoritățile de la Chișinău, atunci prima tranșă din aistența macrofinanciară a UE pentru R. Moldova, în valoare totală de 100 milioane de euro, va fi debursată în luna iulie curent, iar, în caz contrar, acest lucru se va întâmpla în toamnă.

Johannes Hahn a făcut aceste declarații, astăzi, la Bruxelles, unde are loc Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, eveniment la care participă și o delegației a R. Moldova, condusă de premierul Pavel Filip.

3 Comments

  1. Cind guvernul o sa realizeze toate cerintele, atunci o sa primim si prima transa a imprumutului! Asa si a fost vorba de la inceput!

  2. Maia Sandu cu Andrei Nastase declarau ca banii nu vor fi acordati acestui guvern deoarece nu indeplinesc nici una din cerintele UE, dar dupa cum vedem, Moldova va primi banii ceea ce demonstreaza faptul ca cerintele sunt practic realizate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.