Cum a contrastat sărbătoarea de 1 mai la Chișinău și la Orhei: PSRM a purtat oamenii prin capitală, pe caniculă, într-un marș electoral, la Orhei Ilan Șor le-a oferit locuitorilor o serbare cu distracție, odihnă activă și voie bună

Cele mai ample manifestații legate de ziua de 1 Mai în Republica Moldova au fost organizate la Chișinău și la Orhei. La Chișinău – de Partidul Socialiștilor, în timp ce în „mini-Capitală”, așa cum este supranumit în ultimii ani Orheiul – de administrația localității în frunte cu primarul Ilan Șor.

Modul de organizare a evenimentelor a fost însă unul total diferit: la Chișinău, PSRM a încercat să scoată la maximum dividende politice, în timp ce la Orhei, cei care au avut de câștigat au fost oamenii care au putut nu doar să se bucure în voie de o zi însorită, dar și să facă sport sau să se distreze, iar, „la desert”, și să guste din bucatele oferite gratuit de organizatori.

La Chișinău, Partidul Socialiștilor a organizat două marșuri prin centrul Chișinăului, care nu doar că le-au creat probleme șoferilor și călătorilor în transportul public, dar i-au extenuat și pe participanți. Deși, tradițional, de 1 Mai sunt solicitate revendicări sociale, în acest an, socialiștii și-au scos în evidență propriile interese politice și propriul program electoral. Mai mult, PSRM și-a promovat intens, cu această ocazie, candidații partidului la alegerile de la Chișinău și Bălți, astfel că mai mulți participanți au rămas cu un gust amar în urma manifestației au realizat că au fost pur și simplu folosiți.

O cu totul altă abordare au avut organizatorii evenimentului de la Orhei, care a fost gândit în totalitate pentru vizitatori, iar discursurile politice au lipsit. La Orhei, de 1 Mai, care a fost și ultima zi de mini-vacanță, s-au bucurat toți – de la copii la persoanele în etate.

Dis-de-dimineață, evenimentul a început cu un master-class de Zumba. Ulterior, la plajă, doritorii de senzații tari s-au distrat cu mingea Hamster Gigant. Iar pe digul lacului au fost amenajate mese cu table de dame și șah unde și-au încercat forțele atât părinții, cât și copiii și buneii. Pe terenurile special amenajate de autoritățile locale au fost organizate meciuri de fotbal, baschet și badminton.

Și copiii au avut parte de o mega petrecere cu eroii din desenele animate preferate, concursuri și master-class-uri de desen, aquagrim, tobogane și alte distracții.

La amiază, pe digul lacului a fost dat start unui megapicnic în aer liber, unde cei prezenți au fost serviți cu sandwich-uri, plăcinte, apă și înghețată. Peste 10 mii de sandwich-uri, plăcinte și peste 3 mii de înghețate au fost oferite gratuit celor veniți să marcheze Ziua Internațională a Muncii la Orhei.

Prezent la eveniment, Primarul de Orhei Ilan Șor, i-a felicitat pe cei prezenți cu această sărbătoare, menționând că în semn de consolidare a echipei și pentru faptul că Orheiul a devenit o familie mare, a organizat un asemenea eveniment pentru ca toți orheienii să se relaxeze și să se bucure de această sărbătoare”.

Sărbătoarea a continuat până după apusul soarelui, culminând cu o petrecere disco în aer liber.

La Chișinău, manifestația s-a încheiat la amiază, cei prezenți – unii veniți din alte localități, fiind invitați să se întoarcă acasă pe caniculă, după ce organizatorii și-au prezentat în grabă programele electorale și proiectele politice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.