Consiliul de Asociere R.Moldova – UE se întrunește la Bruxelles

Cea de-a patra reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană se va desfășura în această săptămână, la Bruxelles.

Astfel, urmează să fie discutate, în cadrul reuniunii, progresele în realizarea agendei de reforme prevăzute de Acordul de Asociere, inclusiv pe dimensiunea justiției, combaterii corupției, alinierii cadrului normativ la standardele europene, îmbunătățirii mediului de afaceri și în vederea susținerii dezvoltării societății civile.

De asemenea, Consiliul va aborda evoluțiile înregistrate în cadrul Zonei de Liber Schimb Complex și Cuprinzător (DCFTA) și aspectele cooperării economice între UE și Republica Moldova, anunță un comunicat al Guvernului.

Delegația Republicii Moldova va fi condusă de premierul Pavel Filip, care se va afla în perioada 2-6 mai în capitala UE. În marja Consiliului de Asociere, premierul Pavel Filip va avea și o serie de întrevederi cu înalţi oficiali europeni, între care, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, Comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, Impozitare și Vamă, Pierre Moscovici, și Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Discuțiile se vor axa pe rezultatele obţinute de Executiv în promovarea reformelor și prioritățile de dezvoltare pentru perioada următoare.

Radio Chișinău

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.