Trump comparat cu un șef mafiot de către fostul director al FBI

Fostul director al FBI James Comey, demis acum aproape un an de preşedintele Donald Trump, a afirmat într-o apariţie pe postul CBS că stilul de leadership al acestuia este „izbitor de similar” cu al unui şef mafiot, relatează miercuri agenţia Reuters.

Comey, venit la un talk-show pentru a-şi promova volumul de memorii proaspăt ieşit de sub tipar, a fost rugat să explice descrierea făcută în carte anturajului lui Trump ca având calităţi de „mafie” sau „Cosa Nostra”.

„Nu am vrut să se înţeleagă că Donald Trump e pus pe rupt picioare sau pe şantajat patroni de chioşcuri. Am spus-o în sensul că, atunci când conduce, nu mai contează decât şeful”, a spus Comey.

Acesta a precizat ulterior că Trump pare lipsit de etaloane în viaţă cum ar fi religia sau istoria, necesare pentru a fi un lider etic, dar ar putea deveni un astfel de lider dacă se înconjoară de persoane care să-i poată servi ca puncte de referinţă.

„Dar n-aş fi optimist” în acest sens, a adăugat el.

Demis de Donald Trump în mai anul trecut, în timp ce FBI investiga posibilele legături dintre campania prezidenţială din 2016 şi presupusa ingerinţă rusă, James Comey a admis, râzând, la întrebarea moderatorului, că decizia preşedintelui l-a surprins. „Am fost foarte surprins pentru că credeam că eu conduc ancheta privind Rusia”, a spus el.

„Mi-a dat probabil cam 50 de mesaje. Eu am plecat de un an. Sunt ca o fostă relaţie peste care nu reuşeşte să treacă”, a mai comentat fostul director al FBI, în contextul în care liderul de la Casa Albă a pregătit lansarea memoriilor lui Comey, „A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership”, cu un val de mesaje critice pe Twitter la adresa autorului, în care îi contestă afirmaţiile din carte şi integritatea.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.