Start campaniei „Democraţia contează”

Comisia Electorală Centrală a lansat Campania de informare şi educare civică în domeniul electoral, cu genericul „Democraţia contează”. Campania se va desfăşura pe tot parcursul anului şi va cuprinde mai multe sub-campanii şi activităţi. Scopul este de a informa cetăţenii despre importanţa participării la alegeri şi despre drepturile şi obligaţiile pe care le au, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Campanie este lansată pentru a crește interesul cetățenilor față de procesele electorale din Republica Moldova și a ridica nivelul activismului civic. Totodată acțiunile au fost planificate, inclusiv, în contextul modificării făcute la legislația electorală anul trecut și a necesității de a informa cetățenii cu privire la sistemul electoral mixt realizat pentru alegerile parlamentare. CEC și Centrul de Instruire continuă în domeniul electoral, organizează pentru prima dată, în afara perioadei electorale, un program de activități de educare civică și informare atât de amplu și complex”, a declarat președintele CEC, Alina Russu.

În cadrul campaniei „Democrația contează” vor fi organizate evenimente de informare atât pentru tinerii din instituțiile de învățământ, pentru diasporă, cât și pentru persoanele cu dizabilități.

„Instrumentele de comunicare vor fi foarte variate, pe lângă întâlniri, jocuri, diferite simulări pe care le vom avea. Prin abordare directă, față în față cu cetățenii, vom utiliza pe larg mediul online, astfel pe paginile web a cec.md și cicde.md, dar și pe rețelele de socializare. Noi vom distribui toate materialele de informare, toate video-urile , care le pregătim. De asemenea, vom avea o serie de materiale printate pe acre vom descrie întreg procesul electoral și toate tipurile de alegeri desfășurate la noi în Republica Moldova. Se preconizează imprimare a circa zece mii de exemplare. Planificăm să facem patru postere, deja a fost realizat posterul cu privire la sistemul electoral. Dorim să facem și un poster informativ pentru cetățeni cu privire la finanțarea partidelor. Un poster separat pentru alegătorii aflați peste hotarele țării și un poster pentru cetățenii din stânga Nistrului. De asemenea, ne propunem să realizăm trei tipuri de flaiere și zece posturi videografice”, a spus directorul departamentului Relații Publice și Mass-media din cadrul Comisiei Electorale Centrale, Corneliu Pasat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.