Vlad Filat, cu datorii INIMAGINABILE

Fostul premier moldovean, Vlad Filat, care este condamnat la 9 ani de închisoare, a ajuns din nou în atenția opiniei publice, de această dată în legătură cu scandalul legat de datoriile de peste un milion de euro față de asociația de avocați care l-a apărat în fața judecătorilor.

Pe rețelele de socializare circulă un material video în care sunt ilustrate cifre și date ce prezintă situația în care a ajuns relația fostului prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, cu Biroul asociat de avocați „Popa & Asociații”.
În acest clip sunt folosite mai multe secvențe video cu înfățișarea fostului șef de guvern. Fața lui senină și jovială până la reținere acum este palidă și plină de tristețe.

La ora actuală Filat este dat în judecată deja și de cei care l-au apărat. Biroul de avocați „Popa & Asociații” pretind de la acesta prin judecată achitarea serviciilor restante de asistență juridică.

Fostul premier ar fi datorat inițial Biroului de avocați „Popa și Asociații” următoarele sume:
— 1 milion 317 mii 343,05 Euro;
— 105 mii 191,7 dolari;
— 233 mii 014,47 lei moldovenești.

După semnarea contractului de mediere Filat ar fi refuzat să-l execute, iar calcularea penalităților și dobânzilor continuă. La moment Filat datorează următoarele sume: un milion 317 mii 343,05 de Euro, 105 mii 191,7 dolari și 233 mii 014,47 lei moldovenești.

Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de detenție pe data de 27 iunie 2016. Procurorii l-au învinuit de trafic de influență. Fostul premier a fost apărat în acest proces de biroul de avocați „Popa și Asociații”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.