Ironia sorții! Partidul Țopilor alături de partidul lui Plahotniuc

Numai două formațiuni politice au șanse să acceadă în Parlament, dacă alegerile s-ar desfășura în conformitate cu actualul sistem electoral, arată un sondaj de opinie publică realizat la comanda companiei Poliexpert.

Este vorba despre Partidul Socialiștilor, care ar acumula 52 la sută dintre voturile celor care au spus că ar merge la alegeri, și de Partidul Acțiune și Solidaritate, care ar acumula 29 la sută. Sub pragul de acces în Legislativ, de 6 la sută, ar rămâne Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, care ar atrage 5 la sută dintre opțiuni, Partidul Democrat, cu 4,6 la sută, formațiunea Partidul Nostru, cu 3,6 la sută. Sub 3 procente ar acumula Partidul Comuniștilor, partidul Liberal, Partidul Popular European și partidul Liberal Democrat, mai arată datele sondajului.

Respondenții și-a exprimat cea mai multă încredere, dintre personalitățile politice, față de președintele Igor Dodon și liderul PAS, Maia Sandu. La celălalt capăt, al lipsei totale de încredere din partea populației se află liderul PL, Mihai Ghimpu, liderul PD, Vladimir Plahotniuc și primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.