Un șut pentru Igor Dodon

Parlamentul de la Chișinău a revotat vineri, 9 iunie, un Protocol de îmbunătățire a Acordului dintre Guvernele României și Republicii Moldova privind cooperarea în domeniul militar.

Documentul votat anterior în Legislativ a fost respins de președintele Igor Dodon.

Semnat pe 1 decembrie 2016 la București, protocolul prevede câteva modificări tehnice ale Acordului interguvernamental din domeniul militar, inclusiv o prevedere expresă că în cazul exercițiilor militare comune statul gazdă va asigura cu hrană, în mod gratuit, personalul părții aflate în vizită, scrie infoprut.ro.

La momentul primei votări, Igor Dodon a refuzat să promulge proiectul, motivând că Acordul privind cooperarea în domeniul militar este anticonstituțional, deoarece ar încălca statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Comisia parlamentară a propus reconfirmarea votului pentru proiect, iar după votul de vineri, 9 iunie, al Parlamentului, Igor Dodon va fi obligat să-l promulge, relatează presa de la Chișinău.
Președintele Comisiei, Roman Boțan, a menționat că Rusia este țara care încalcă statutul de neutralitate a Republicii Moldova.
Republica Moldova și România au încheiat Acordul privind cooperarea în domeniul militar la 20 aprilie 2012. Acesta prevede inclusiv posibilitatea organizării unor exerciții militare comune.

3 Comments

  1. Sa nu fost Maia Sandu si Andrei Nastase, cred ca nu mai ajungea Dodon presedinte si nu mai avea acum cine pune piedici colaborarilor dintre Moldova si UE. Poate ca si demult era semnat acest acord.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.