Atac dur asupra ONG-urilor care fac partizanat politic

”Se polemizează pătimaș pe tema implicării ONG-urilor în acțiuni politice. Au sau nu au dreptul? Desigur că au. Nu încape discuție.

Ca tot omul, organizațiile non-guvernamentale pot să ia atitudine, să protesteze, să susțină o mișcare populară etc. Dar cu o excepție care întărește regula. Răsfățul partizanatului politic nu pot să și-l permită cei care își asumă rolul de evaluatori, experți, apreciatori sau judecători civili”, scrie Petru Bogatu pe Facebook.

”Un arbitru de fotbal care, prin absurd, s-ar declara fan Real Madrid, nu numai că nu va mai fi desemnat să arbitreze un meci cu Barcelona, ci va fi descalificat și exclus din arbitraj. Iar dacă s-ar afla că mai este și remunerat, de exemplu, pentru consultanță, de unul dintre cluburile din La Liga, va fi acuzat de corupție și deferit justiției”, notează Bogatu.

”Tot astfel se descalifică și organizațiile non-guvernamentale cu pretenții de evaluatori care se antrenează direct în acțiunile unor partide sau, și mai grav, beneficiază de publicitatea oferită de acestea. Lucrurile devin însă de-a dreptul scandaloase dacă un ONG care are calitatea de arbitru încasează bani de la un partid ca cel al interlopului filorus Renato Usatîi”, mai scrie Petru Bogatu,

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.