Soacra interlopului ”Șalun” va sta după gratii

Două cetățene ale Republicii Moldova și una a Israelului au fost condamnate pentru organizarea unei grupări criminale, specializată în trafic de copii și proxenetism.

Joi, responsabili din cadrul Procuraturii Generale a RM au comunicat că, în anii 2009 — 2014, inculpatele au recrutat câteva fete, inclusiv minore, pentru practicarea prostituției. ”Afacerea” era organizată într-un apartament de pe strada Drumul Taberei din Capitală. Locuința era închiriată de către cetățeana Israelului, care este și soacra lui Aleksandr Covali, cunoscut în lumea interlopă cu porecla „Șalun”. Acesta era și conducătorul grupării, fiind condamnat în 2010 la 19 ani de închisoare.

Potrivit schemei deconspirate de oamenii legii, infractorii racolau fete din familii social vulnerabile și le determinau să practice prostituția.

În unele cazuri, victimele erau îndemnate să se prostitueze de către taximetrişti, care le transportau direct în localul închiriat de inculpate. Pentru faptele săvârșite, cele trei femei (cea mai tânără are 50 de ani, iar cea mai în vârstă — 76) au fost condamnate la câte 12 ani, 5 și, respectiv, 7 ani de închisoare. Organele de anchetă menționează că, anterior, imobilul respectiv a mai ajuns în vizorul organelor de drept, fiind utilizat în scopuri similare de către grupul criminal condus de Alexandru Covali. Prin hotărâri judecătoreşti, proprietarii au reuşit însă scoaterea bunului imobil de sub sechestru. Procurorii intenționează să conteste decizia dată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.