Lorena Bogza atacată dur de Ilan Șor

Primarul de Orhei, Ilan Şor, pare nemulţumit de faptul că jurnalista ProTV, moderatoarea emisiunii „În Profunzime”, Lorena Bogza, îl discută în emisiunile sale pe edil. Şor sugerează că un astfel de comportament ar vedetei ar fi legat de faptul că el, în calitate de primar, ar fi lichidat afacerea ilegală a soţului Lorenei Bogza, Iurie Nastas, scrie adevarul.md.

„Ce nu ar discuta Lorena Bogza şi indiferent cu cine, ea oricum ajunge la Ilan Şor. Astăzi ea a discutat cu democraţii, liberalii şi socialiştii, probleme legate de referendum şi reforma sistemului electoral, încheiind subiectul din nou cu persoana mea. A spus că, dacă votul uninominal va fi implementat, atunci ne vom trezi în Parlament cu deputaţi ca Ilan Şor. Problema nu e în faptul că Lorena e satisfăcută de calitatea actualului for legislativ. Cât nu ar fi de straniu, dar problema e în bani. Doamna Bogza, eu înţeleg că sunt foarte vinovat în faţa dumneavoastră doar pentru că am pus capăt afacerii ilegale ale soţului dumneavoastră din Orhei. Aceasta desigur că este un păcat, să întorci oamenilor cariera din care voi vă hrăneaţi, furând de la oamenii din Orhei. Oare asta vă dă dreptul, folosindu-vă de funcţie, să vă reglaţi conturile cu mine?”, a menţionat Ilan Şor într-o postare pe Facebook, prin intermediul avocaţilor.

Amintim că Ilan Şor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei. El pledează nevinovat. Shor se află în arest la domiciliu. Omul de afaceri Ilan Shor s-a autodenunţat pe 12 octombrie 2015, iar o zi mai târziu a scris detaliat pe zece pagini despre câţi bani şi în ce condiţii au fost transmişi, direct sau prin diferite sceheme frauduloase în care au fost implicate băncile furate, fostului premier al Republicii Moldova Vlad Filat, pentru a obţine protecţie în dezvoltarea afacerilor sale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.