Efectul Filat: din PLDM direct la populari

Curtea Constituțională a validat, astăzi, mandatele de deputat ale lui Eugen Bodarev și Iurie Chiorescu.

Cei doi ajung în Parlament pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova, după ce, recent, doi deputați liberal-democrați, Alexandru Barbăroșie și Victor Roșca, au anunțat că renunța la mandate.

Roșca a spus că părăsește și politica din R. Moldova, invocând motive de sănătate, iar președintele raionului Anenii Noi, Alexandru Barbăroșie, a renunțat la funcția de deputat imediat ce a ajuns în Parlament în locul lui Chiril Lucinschi.

Înainte să ajungă în Parlament, Eugen Bodarev a și anunțat public că nu va face parte din fracțiunea PLDM și va adera la grupul „Popularilor Europeni”, creat recent în Parlament și format din nouă deputați care au părăsit anterior aceeași fracțiune.

Bodarev a ocupat anterior funcția de șef al Agenţiei pentru Geologie şi Resurse Minerale. Acesta este ginerele prezentatorului de televiziune Andrei Porubin și patronul unei fabrici autohtone de încălțăminte.

Eugen Bodarev era al 33-lea în lista electorală a PLDM de la alegerile din noiembrie 2014, iar Chiorescu, profesor universitar și fost deputat — al 34-lea.

1 Comment

  1. După câte au făcut cei din PLDM îi văd pe toți ca pe Filat la fel de corupți. Așa ca nu cred în corectitatea a acestora

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.