Majorarea amenzilor nu a redus numărul accidentelor în Moldova

Amenzile usturătoare aplicate conducătorilor auto nu au dat rezultate scontate, numărul accidentelor rutiere nu s-a redus

Majorarea din data de 1 martie a amenzilor pentru conducătorii auto din Republica Moldova nu a influențat asupra numărului de accidente, a declarat luni, în cadrul ședinței serviciilor municipale, Silviu Mușuc, care este șeful adjunct al Poliției Capitalei.

Acesta a spus că, dacă facem o comparație, constatăm că, din momentul în care au fost majorate amenzile, schimbări, practic, nu s-au produs. A fost înregistrat aproape același număr de accidente rutiere. Ba săptămâna trecută numărul lor a fost chiar mai mare decât anterior.

În același timp, viceprimarul Nistor Grozavu consideră că s-a contat greșit pe faptul că majorarea amenzilor va duce la schimbări pozitive imediate. Grozavu a adăugat că, cu trecerea vremii, ar putea avea loc niște schimbări, însă este puțin probabil. Este necesar de întreprins măsuri tehnice, organizatorice pentru informare și convingere. Doar atunci vor putea fi găsite soluții reușite ale acestei probleme. De la începutul anului, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 263 de accidente rutiere în care și-au pierdut viața 8 persoane, iar 312 s-au ales cu traumatisme. Doar săptămâna trecută, în Capitală au avut loc în jur de 30 de accidente grave, unele dintre ele soldate cu decese.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.