Sondaj IRI | Dacă ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, PSRM ar acumula 33%, PAS 27%, iar „Partidul Nostru” 6%

Trei partide ar accede în Parlament în cazul unor alegeri parlamentare anticipate, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de Institutul Internațional Republican.

Partidul Socialiștilor este creditat cu prima șansă și ar acumula 33% din voturi, socialiștii fiind urmați de Partidul Acțiune și Solidaritate cu 27% și de formațiunea „Partidul Nostru” cu 6%. Partidul Platforma DA ar lua 5 la sută, fiind sub pragul electoral, dar preferat din respondenți ca a doua alegere (15%), transmite Radio Chisinau.

Partidul Comuniștilor și Partidul Democrat ar acumula câte 4 la sută, pentru PPEM ar vota în jur de unu la sută, iar PPLDM și PL ar lua sub un procent.

În topul încrederii, pe primul loc se situează Igor Dodon cu 41%, urmat de Maia Sandu cu 23% și Andrei Năstase cu 12 la sută. Zinaida Greceanâi și Renato Usatâi sunt creditați cu 7 la sută în acest top, iar Vladimir Voronin – cu 5%.

Pavel Filip și Vlad Plahotniuc se bucură de încrederea a 4 și respectiv 2 la sută dintre respondenți.

3 Comments

  1. Aceast sondaje sunt de rasul cainelor, fiind efectuate doua sondaje care au 2 rezultate foarte si foarte diferite, de parca au fost efectuate in 2 tari diferite. Asa ca credibilitatea acestora este una minima.

  2. PSRM-ul mai cred ca e puternic, el a adunat voturile de la toata forta protestatara de cindva. Insa Platforma si PAS sunt partide moarte. Chiar nu inteleg cit de veridic poate fi un asemenea sondaj.

  3. Acum Maia macar de dragul cursului pro European ar accepta un sistem uninominal ca PSRM sa nu ajunga sa detina control absolut asupra legislativului?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.