Igor Dodon face jocuri periculoase

Preşedintele Igor Dodon face nişte jocuri periculoase, iar mai devreme sau mai târziu va trebui să răspundă pentru aceasta. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN

Preşedinta formaţiunii PAS, Maia Sandu, consideră că şefului statului nu-i va reuşi să obţină revizuirea Constituţiei. „Pentru ca s-i reuşească acest lucru, Dodon are nevoie de susţinerea poporului şi de susţinerea partenerilor străini. Odată ce se pronunţă pentru denunţarea Acordului de Asociere, Igor Dodon nu mai are nici o susţinere din exterior, cu excepţia Moscovei. Prin acţiunile sale, Igor Dodon nu reprezintă interesele cetăţenilor. Vedeţi cu ce se ocupă în calitate de preşedinte, ba schimbă drapelul, ba denumirea limbii pe pagina Preşedinţiei, dar nu întreprinde măsuri necesare pentru soluţionarea problemelor cetăţenilor, eradicarea corupţiei. Sunt dovezi că Igor Dodon a fost ajutat să ajungă preşedinte de către Vladimir Plahotniuc. Dodon şi Plahotniuc reprezintă un regim cu două capete”, a declarat Maia Sandu.

Vitalia Pavlicenco, preşedinta PNL, de asemenea consideră că Igor Dodon nu va reuşi să obţină împuterniciri suplimentare ce ţin de dizolvarea Parlamentului. „Igor Dodon a ajuns preşedinte din cauza dezamăgirii oamenilor într-o guvernare coruptă. Dar, în cele din urmă, Igor Dodon, care depinde de Moscova, va dezamăgi populaţia. Dodon nu are cu ce să se ocupe, nu are majoritate parlamentară. El ştia care sunt împuternicirile preşedintelui. Dacă nu i-au plăcut, trebuia să stea acasă, nu să candideze. Cred că se va termina rău cu Dodon”, a declarat Pavlicenco.

Președintele Igor Dodon a propus marţi, 28 februarie, un proiect de lege pentru modificarea Constituției. Inițiativa prevede cinci cazuri noi în care șeful statului poate iniția dizolvarea Parlamentului.

4 Comments

  1. Cum asa? De ce Maia care a candidat in lokul lui Nastase la prezidentiale, speune cin este Dodon cu care a protesta impreuna Maia? Amintiva cu cine mergea Maia iarna trecutla proteste? Ambii stau cu minciuna in gura si se freaca unul pe altul baginduse cu sila in buzunarul lui Plahotniuc?1

  2. Dodon este foarte periculos pentru Republica Moldova, insa sa nu fost anume Maia si Nastase care potestau alaturi de Dodon in PMAN, atunci la sigur acum nu eram in pericol.

  3. Doamnă Sandu, da ce Plahotniuc a vrut ca președintele să fie ales de popor, ori tu cu Năstase ați cerut asta ? ce Plahotniuc a mers cu Dodon la protest și au strigat Victorie pe scena din PMAN ori voi? ce Plahotniuc a stat cot la cot cu Dodon la toate forumurile civice, ori voi ?

  4. Stați fără grijă că Filip și Candu nu îi vor pemrite lui Dodon să facă o țară Prezidențială unde el să poată controla totul!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.