Spectaculos! Maia Sandu îl scoate din ecuație pe Andrei Năstase

La Congresul Partidului Popular European (PPE), care va avea loc în zilele de 29-30 martie în Malta, a fost invitat doar unul din cei doi politicieni, dar vor merge ambii

În zilele de 29-30 martie, în Malta, va avea loc Congresul Partidului Popular European (PPE), unde a fost invitat și reprezentantul opoziției moldovenești. La Chișinău, însă, pentru titlul de ”reprezentant al opoziției moldovenești” luptă doi politicieni. Este vorba despre fostul candidat la funcția de președinte al țării, liderul PAS Maia Sandu și liderul Platformei ”Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase.

Ultimul chiar s-a grăbit să anunțe într-un interviu pentru Tribuna că, va merge la acest congres însoțit de doi vicepreședinți ai formațiunii.

Cu toate acestea, în lista invitaților la Congresul Partidului Popular European din partea Republicii Moldova este inclusă doar Maia Sandu, potrivit site-ului oficial al PPE. La lucrările Congresului PPE vor participa șefi de stat, prim-miniștri, liderii opoziției din țările membre UE și ale Parteneriatului Estic. În total, la reuniune sunt așteptați în jur de 2 mii de invitați din 40 de state. Dezbaterile în cadrul congresului se vor axa pe asigurarea viitorului Europei și se vor concentra asupra politicilor externe și de securitate, precum și realitățile economice și digitale. Potrivit experților, mulți politicieni tind să meargă la acest congres, de aceea nu este de mirare că, știind că nu este invitat la acest eveniment, Andrei Năstase s-a grăbit să anunțe că se va deplasa la reuniunea PPE. În opinia politologilor, cel mai probabil, Năstase va merge în Malta, dar doar pentru a-și face un selfie pe fundalul billboard-ului PPE.

Liderul DA deja a avut asemenea precedente, în special în deplasările sale în SUA. Năstase a publicat pe contul său de socializare poze pe fundalul clădirii principale FBI. Ulterior, Ambasada SUA la Chișinău a venit cu o precizare, în care anunța că deplasarea lui Năstase în SUA a purtat un caracter privat.

Acum, cel mai probabil, deplasarea lui Năstase în capitala Maltei nu va fi finanțată de Victor Țopa, care trece prin momente financiare dificile. Potrivit experților, sponsorul deplasării lui Andrei Năstase în Malta ar putea fi noul vicepreședinte al Platformei DA, Aliona Mandatii, care recent a fost rugată de Țopa să susțină financiar Jurnal TV. Mandatii este antreprenor și are afaceri în domeniul agricol în nordul Republicii Moldova. Aceasta a susținut în repetate rânduri acțiunile Platformei DA și este considerată unul din oamenii apropiați ai oligarhilor Țopa, care se află în prezent peste hotarele țării.

9 Comments

 1. De cind a aparut Partidul PAS am observat ceva foarte interesant, a scazut extrem credibilitatea Platformei DA. Putem spune ca Maia Sandu a preluat capitalul politic adunat de Andrei Nastase la protestele din 2015-2016. Frumos, nu? Topa a bagat milioane in Jurnal TV si Platoforma DA, iar roadele le-a cules o femeie din anturajul lui Filat ))))

 2. Ne intrebam ce ii uneste pe ambii? Eu as zice ca ei daca se la aunul de altu, vor deveni dusmani si vor dezvalui unul despre altul din ce surse sunt finantati si cine le inainteaza repertuarul politic.

 3. Dap cum rămîne cu faptul că Năstase așa tare se lăuda că este invitat la Congresul PPE?
  Defapt nimicdeosebit! Lumea s-a deprins că el permanent cu demagogii și minciuni umblă!

 4. Umblă cu minciunile, deja s-au apucat cu Dodon de făcut propagandă politică pi pregătiri pentru alegerile Parlmentare, defapt au decalrat asta oficial atît și Dodon cât și acești doi postaci, nu vor să se axeze de loc pe acțiuni concrete!

 5. hahaha… vai de capul lor, pe de o parte incearca sa arate tuturor ca sunt prieteni, da pe de alta se manincaintre ei constiintizind ca lupta pentru acelasi electorat. Am impresia ca cel mai mare circ din partea lor abia incepe…

 6. Maiorul_Kvetnây

  Să compari o flecușteață bolșevică ca Dodon cu papa de la Roma este în mod
  evident o blasfemie greu de imaginat, dar ca metaforă, numai la nivel de
  imaginație ne-o putem permite. De exemplu, poți să-i zici unui căruțaș
  (izdovoi) beat: „Bre, tu ești mai bolșevic, ca însuși Dodon!” Cam așa stau
  lucrurile și cu generalul de butaforie Victor Gaiciuk, generalul de
  „Pepeni”, care s-a remarcat pe „câmpul de luptă” de la ultimele alegeri
  prezidențiale. „Generalisimusul” Dodon i-a încredințat frontul de minciuni,
  diversiuni și propagandă. Nu vreau sa expun aici toate minciunile și
  diversiunile pe care le-a născocit generalul de „Pepeni”, dar ca număr
  ele depășesc cu mult numărul de cântece populare ale consăteanului lui de
  Pepeni, moșneagul cu pepenii veștejiți din hora votului nominal Nicolae
  Glib. Îi las Dnei Maia Sandu onoarea de a ne expune toate faptele de
  „vitegie” și „glorie militară” ale generalului păpănar pe frontul de
  minciuni și diversiuni de la fostele alegeri prezidențiale. Am Onoarea!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.