Sturza sare la gâtul lui Candu

„Domnule președinte al Parlamentului Candu, cu tot respectul, nu încercați să scoateți compătimire și lacrimi din moldoveni! Nu inventați scenarii apocaliptice și conspirații. Dacă și s-au implicat „servicii” în situația dramatică din ianuarie 2016, au fost cele care v-au sprijinit să puneți mana pe toată puterea în Moldova. Nu mă siliți să dau detalii și nume, mai sunt unii în funcții… Alții și-au „cerut iertare”. Un ciolănel cu fasole la bătrânețe este exact …ce nu știam noi… că ne trebuie”.

Potrivit lui Sturza, pentru unii mirosul „pumnului în bot” de la „negocieri” a dispărut demult. „Doar ciolanul a rămas… Ce este adevărat: prin șantaj și corupere ați reușit să îi convingeți pe unii „parteneri de dezvoltare” de pericolul tancurilor rusești. Un argument penibil care, în timp, s-a dovedit că nu stă în picioare. Astăzi, cu concursul domniilor voastre, reprezentantul țarului a ocupat „democratic” tronul Moldovei, erodând și puținul din speranța moldovenilor de a fi un stat cu adevărat civilizat, european. Operațiunea de „reconfigurare” pin aceleași metode, de corupere și șantaj a Parlamentului, a lipsit de minima lor legitimitate guvernanții Moldovei”, continuă Sturza, citat de ziarulnational.md.

Fostul premier spune că salariile și pensiile se dau acum grație „pomenilor partenerilor”, care sunt speriați că la hotarele lor poate să apară o nouă zonă de instabilitate. „Știți foarte bine și trebuie să o spuneți și moldovenilor: ajutorul financiar acordat astăzi de europeni și români nu mai este un element de dezvoltare. Este în exclusivitate o operațiune de securitate la hotarele estice.
Moldova va „dispare” natural, prin depopulare. Și fiți liniștiți, cetățenii vă vor vota, dar cu picioarele, plecând din țară, în disperare. Însă mai aveți timp să deveniți „cel mai iubit dintre pământeni”. Sunteți un om tânăr, cultivat, sper bine intenționat. Un lucru simplu trebuie să-l faceți: vorba Domnului, să vă „lăsați de satana””, a subliniat acesta.
Pe final, Sturza a încurajat partenerii externi ai R. Moldova să acorde ajutor financiar țării. „Nu putem specula egoist cu suferințele oamenilor. Pe intern, da, „liderii” trebuie scoși la raport. Și-au asumat responsabilitatea de a ne „guverna”. Să ne rabde smeriți, măcar, dacă nu vor să ne și audă”, a conchis sursa citată.

2 Comments

  1. Dacă tăceai filosof Ion rămîneai, oare nu tu deșteptule te dădeai în spectacol și lătrai anul trecut că RM va falimenta, nu se vor mai achita pensii și salarii ? de ce acum le întorci ca o escortă care își servește nagajatorul într-o mașină de lux ?

  2. Sturza dupa ce ne-a furat statul, a vindut Moldova-Gaz rusilor, acum mai are nas sa deschida gura? Cele mai multe probleme acest stat le are multumita oamenilor ca Sturza si Lucinschi ce au creat mai multe probleme decit solutii pe cind erau la guvernare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.