Un milion de dolari pentru cetățenia Republicii Moldova

Parlamentul examinează un proiect de lege care prevede acordarea cetățeniei Republicii Moldova doar persoanelor străine care au în băncile din Moldova un cont de un milion de euro.

Străinii care vor dori să obțină cetățenia Republicii Moldova vor fi obligați să dețină un milion de euro în băncile comerciale din țara noastră, potrivit unei inițiative legislative de modificare a Legii cetățeniei, semnată de deputatul socialist Vasile Bolea. Potrivit autorului proiectului, cetățenia Republicii Moldova se poate acorda la cerere străinului cu domiciliul legal și obișnuit pe teritoriul statului nostru dacă are ședere legală și continuă pe teritoriul Republicii Moldova ce puțin în ultimele 6 luni, deține un milion de euro în băncile din Moldova, cunoaște și respectă Constituția Republicii Moldova și susține testul pentru evaluarea nivelului de cunoaștere a limbii de stat.

Documentul prevede că persoanele care au obținut cetățenia Republicii Moldova nu pot retrage suma de un milion de euro din bancă pe un termen de 3 ani.

”Nerespectarea termenului va constitui temei de pierdere a cetățeniei Republicii Moldova”, spune autorul. Deputatul susține că această inițiativă legislativă face parte dintr-o serie de măsuri care vizează stimularea investițiilor străine în Moldova. Proiectul urmează să fie avizat de comisiile parlamentare, dezbătut și aprobat de forul legislativ.

4 Comments

  1. Si cine va pune in Moldova 1 mil. de euro pentru cetatenia noastra? Socialistii cand vin cu vrio idee de asta, numai sa nu spuie ca nu lucreaza.

  2. Cam asa e in toate statele. E si normal ca cetatenie o sa vrea sa obtina cei ce investesc milioane in moldova. Deaceea se pune si taxa asta, ca sa fie siguri ca acesti investitori nu o sa faca vreo smecherie

  3. Dacă cineva vrea să beneficieze de niște reguli mai preferențiare și are bani și poate contribui la bugetul statului și economia țării – atunci poftim! Welcome to Moldova!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.