Sindicatele din educație și-au reconfirmat decizia de a organiza proteste

Sindicatele din educație și-au reconfirmat decizia de a organiza proteste în perioada 17-20 ianuarie. Informația a fost confirmată pentru IPN de către conducerea Federației Sindicale a Educației şi Ştiinţei după ședința Consiliului General al Federației care a avut loc joi, 12 ianuarie.

Lucrătorii din sistemul educației ies în stradă pentru a cere Guvernului majorarea salariilor cu 50%. Profesorii vor ieși la proteste în pofida faptului că executivul a anunțat că va face o inventariere a sistemului pentru a identifica numărul lucrătorilor din domeniu care au un salariu mai mic decât minimumul de existență.

Principalele revendicări ale sindicaliștilor din educație țin de majorarea salariului de funcție al personalului didactic și științifico-didactic cu 50%, începând cu 1 ianuarie 2017, majorarea indemnizației unice acordate tinerilor specialiști din ramură la plasarea în câmpul muncii, recalcularea anuală a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în câmpul muncii și majorarea cuantumului burselor de studii cu 20%, începând cu 1 ianuarie curent.

Sindicaliștii susţin că salariul profesorilor a fost schimbat ultima dată în anul 2014, dar este sub nivelul minimumului de existență. De asemenea, sindicaliștii menționează o discrepanţă dintre nivelul salariului personalului didactic şi cel mediu în economia naţională.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.