Băsescu, despre lipsirea sa de cetăţenia moldovenească

Traian Băsescu a preferat să comenteze prin „prisma viziunilor diferite” decretul semnat de Igor Dodon, prin care i-a fost retrasă cetățenia moldovenească.

Traian Băsescu a declarat că decizia preşedintelui Igor Dodon de a-i retrage cetăţenia moldovenească o să-l dezonoreze mai târziu pe şeful statului vecin, potrivit deschide.md. „Eu nu comentez altfel decât prin prisma faptului că avem viziuni total diferite și că Dodon vrea în continuare o Republica Moldova îngenunchiată sub hegemonia de la Moscova. Eu aș dori o Republica Moldova care să meargă pe drumul european și, de ce nu, o Republica Moldova care să fie unită cu România”, a declarat Băsescu.

Potrivit acestuia, decizia lui Igor Dodon este una strict politică, iar în timp o să-l dezonoreze pe şeful statului moldovean.

Traian Băsescu a spus că urmează să consulte posibilitățile de a ataca în instanţă decizia Chişinăului. „Trebuie să găsesc niște avocați la Chișinău ca să vedem care sunt modalitățile de atacare în instanță a decretului. Trebuie să văd exact ce presupune legislația Republicii Moldova”, a declarat Băsescu. Băsescu a fost întrebat în decembrie 2016 dacă se aşteaptă ca președintele Klaus Iohannis să aibă o reacție în cazul în care preşedintele Igor Dodon i-ar lua cetăţenia.

„Nu mă aștept, pentru că Dodon face declarațiile astea în condițiile în care, deocamdată, dă târcoale la palatul prezidențial de la Chișinău, încă nu e instalat pe funcție, e un civil oarecare”, a precizat în decembrie Băsescu. În decembrie 2016, Traian Băsescu se îndoia de faptul că preşedintele Republicii Moldova ar putea să-i ridice cetăţenia. Președintele Igor Dodon a semnat marţi, 3 ianuarie, decretul cu privire la retragerea cetățeniei moldovenești a lui Traian Băsescu, anunțul a fost făcut de șeful statului pe contul său de Facebook.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.