AUDIO: Cum Renato Usatâi finanțează presa ”independentă”

O înregistrare bombă a fost difuzată pe Internet în care controversatul primar de Bălți recunoaște că achită lunar mii de euro pentru susținerea presei „independente”, printre care Pro TV și Omega.

Usatîi a fost înregistrat de avocata sa Ana Ursachi, avocata susținută de ONG-le din Moldova, cunoscută și ca „avocata diavolului” în timp ce acesta e lăuda că plătește bani presei pentru promovarea sa.

Usatîi oferă chiar și detalii financiare. Astfel, potrivit acestuia, postului de televiziune RTR Moldova îi achită 3200 de euro lunar, Pro TV – aproximativ 8.000 de euro.

„Am susținut și Omega i-am ajutat anii aceștia”, mai spune Usatîi.

Acesta mai susține că și cei de la Jurnal TV, postul de televiziune al mafiotului Victor Țopa i s-a adresat să „colaboreze”. El a fost de acord, dar suma, potrivit lui era prea mare – 40 de mii de euro lunar.

Amintim că recent în presă a fost difuzat un mesaj în care și jurnalistul Gheorghe Gonța de la N4 i-a cerut bani lui Usatîi. Era vorba de 18 mii de euro. Iar în aceeași perioadă, acesta a realizat o emisiune cu primarul de Bălți. Ulterior, Gonța a anunțat că se retrage de la acel post de televiziune.

2 Comments

  1. pana mea, tocmai pe astea am vreo 3 ani de cand le urmaresc… si ma mai intreb cate odata, de ce naiba nu-mi prea dau seama de ce se intampla de un timp incoace!

  2. Stai ca finantarea canalelor e una … dap aici si relatii cu Platon cu Topa .. Anisoara aduce cadouri de anul nou bravo ! Si acum ce sa spunem сила в правде ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.