Amnistia fiscală nu va avea efectul promis, deputaţi

Amnistia fiscală, propusă de către deputaţii din PDM, nu va da rezultate pentru economie şi va permite legalizarea capitalului acumulat ilegal de către un grup restrâns de persoane. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, şi deputatul PSRM, Vladimir Ţurcan, în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune „PRO TV Chişinău”, transmite IPN.

Potrivit lui Pistrinciuc, acest proiect de lege „este făcut pentru câţiva oameni ca să-şi legalizeze capitalurile”. Liberal-democratul a mai opinat că amnistia propusă de către democraţi nu va avea niciun efect pentru economie şi îi va defavoriza pe cetăţenii oneşti, care au achitat impozite pe parcursul anilor.

Şi Vladimir Ţurcan consideră că amnistia capitalilor nu va avea efecte pentru economie. „Noi am încercat o astfel de amnistie în 2007 şi efectul a fost zero. Cel puţin, în 2007 existau nişte prevederi mai clare. Ar fi fost o variantă ca o condiţie pentru legalizarea banilor să fie investirea în economie, să fie create noi locuri de muncă”, a spus socialistul.

Deputații PDM şi PL nu au dat curs invitației de a participa la emisiune, anunță organizatorii.

5 Comments

  1. Daca cei de la partidul lui Filat deschid gura, indata se simte miros de miliard si piedici impotriva dezvoltarii statului. In general, PLDM-istii demult trebuiau sa zboare din parlament.

  2. Mai sunt persoane care muncesc peste hotare și la întoarcerea în țară doresc să investească banii în mod legal. Vadim Pistrinciuc, Vladimir Ţurcan, vă temeți că șefii vostri nu vor declara averile dobîndite ilegal?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.