FSB susține că l-a ucis pe „emirul” SI din nordul Caucazului

Serviciul federal de securitate (FSB) rus a afirmat duminică că l-a ucis pe „emirul” grupării Stat Islamic (SI) din nordul Caucazului în cursul unei operațiuni în republica rusă Daghestan, transmite AFP.

„Printre bandiții neutralizați, au fost identificați șeful ramurii (organizației) Stat Islamic pentru regiunea Caucazului, Rustam Aselderov, și patru dintre colaboratorii apropiați ai săi”, a declarat FSB într-un comunicat.

În cursul unei operațiuni comune a FSB și Ministerului de Interne, Rustam Aselderov și ceilalți insurgenți au fost încercuiți într-o reședință privată din orașul Mahacikala, capitala republicii Daghestan, a adăugat comunicatul.

Niciun membru al forțelor de ordine și niciun civil nu au fost uciși în operațiune, potrivit FSB, care a declarat că a găsit în cursul raidului „arme automate și o mare cantitate de muniție și explozivi”.

Rustam Aselderov, 35 de ani, zis și sheikh Abu Mohammad al-Qadari, a fost numit în iunie 2015 de către SI șef al unui „emirat” proclamat de gruparea jihadistă în regiune, unde insurgenții islamiști locali veneau să jure credință SI.

Anterior, Rustam Aselderov a fost „emir” al SI în Daghestan, una din republicile ruse din nordul Caucazului.

El însuși a depus jurământ de credință liderului suprem al grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi, din decembrie 2014, devenind primul lider islamist important din Caucaz care a făcut acest lucru. Ulterior, gruparea a revendicat responsabilitatea a numeroase atacuri împotriva poliției din Daghestan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.