Vânzarea de arme în SUA a atins un nou record de Black Friday

Un purtător de cuvânt al FBI, Stephen Fischer, a indicat pentru agenția EFE că agenții federali au evaluat antecedentele penale ale posibililor cumpărători în 185.713 cazuri, ceea ce transformă ziua de Black Friday din acest an în ziua cu cea mai mare vânzare de puști, carabine și pistoale din ultimele decenii în SUA.

Cifra din 2016 o depășește pe cea de anul anterior, când 185.345 de persoane au profitat de reducerile de prețuri din această zi pentru a cumpăra arme de foc în loc de jucării și cadouri de Crăciun.

Atât în 2015, cât și în 2016 a fost depășit recordul vânzărilor de arme din 21 decembrie 2012, când au fost verificate cazierele judiciare a 177.170 persoane.

Tendința cumpărării masive de arme s-a menținut în acest an, în ciuda faptului că vânzarea de puști și pistoale a scăzut de când alegerile prezidențiale au fost câștigate de Donald Trump, un susținător al dreptului americanilor de a deține și purta arme, sprijinit de puternicul grup de lobby National Rifle Association.

Înainte de alegerile din 8 noiembrie, a crescut numărul achizițiilor de pistoale și puști de teama că, în eventualitatea că Hillary Clinton va câștiga alegerile, candidata democrată va restrânge dreptul de a purta arme, consfințit în al doilea amendament al Constituției SUA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.