Dodon a descoperit că românii ne sunt frați

Igor Dodon, candidatul socialist care a câştigat alegerile prezidenţiale, recunoaşte că cetăţenii Republicii Moldova şi cei ai României sunt un neam şi au rădăcini comune. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu oferit postului de televiziune TVR, transmite IPN.

„Eu nu sunt şi nu am fost niciodată antiromân, dar sunt antiunionist. Da, avem rădăcini istorice comune, suntem fraţi, dar fiecare e cu casa lui. Eu îi iubesc pe români ca pe vecini, ca pe nişte prieteni, dar să nu atenteze la statalitatea Republicii Moldova. Avem proiecte cu România care trebuie continuate, inclusiv cele din domeniul energetic”, a spus Dodon.

Igor Dodon a reiterat că după inaugurarea sa, prima vizită o va face la Moscova, a doua la Bruxelles, iar a treia la Bucureşti. „Am ales să plec acolo unde se pot soluționa cele mai grave probleme ale cetăţenilor, trebuie să restabilim relaţiile economice cu Rusia, ca agenţii economici moldoveni să poată exporta pe piaţa rusă. După care vom pleca la Bruxelles. Nu este exclus ca să avem negocieri trilaterale pentru deblocarea relaţiilor economice cu Rusia”, a spus Dodon.

Preşedintele ales a mai spus că nu va denunţa Acordul de Asociere cu UE: „Preşedintele nu are atribuţia de a denunţa Acordul. Trebuie să ne folosim de experiența UE pentru dezvoltarea ţării noastre”.

Igor Dodon a mai declarat că trupele ruse dislocate în Transnistria trebuie să fie retrase, însă după soluţionarea politică a diferendului: „Eu sunt pentru neutralitatea Republicii Moldova, iar aceasta înseamnă că toate trupele străine trebuie evacuate, indiferent din care ţară ar fi. Dar trupele de menţinere a păcii trebuie menţinute pentru soluţionarea politică a conflictului, care va fi în timpul apropiat”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.