Ziua vinurilor moldoveneşti, marcată în Portugalia

Ziua vinurilor moldoveneşti în Portugalia, ediţia a II-a, s-a desfăşurat pe 18 noiembrie, în oraşul Oeiras din Portugalia, la Palatul Marques de Pombal. Evenimentul, organizat de soţii Simion şi Viorica Croitoru, stabiliţi de 16 ani în Portugalia, are scopul de a promova vinurile moldoveneşti de calitate precum şi gastronomia naţională în rândul portughezilor, dar şi a diasporei Republicii Moldova.

La eveniment au participat peste o sută de persoane: oameni de afaceri care activează în domeniul agricol, vitivinol și comerț, agenți economici din diasporă, precum și ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan, etc. Delegația din Republica Moldova a fost constituită din trei reprezentanți: Onorina Șoric, consultant principal în cadrul BRD, Valentina Casian, primar de Strășeni, reprezentant al Administrației Publice Locale și Iacob Cerlat, reprezentant al Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni, transmite trm.md.

Prezent la eveniment, ambasadorul Dumitru Socolan a reiterat angajamentul Guvernului Republicii Moldova pentru consolidarea relațiilor bilaterale și intensificarea cooperării comercial-economice moldo-portugheze. El a subliniat importanța implicării reprezentanților diasporei în procesul de dezvoltare economică a țării-baștină, precum și necesitatea implicării active a acestora în evenimentele de promovare a obiceiurilor și tradițiilor naționale.

Ziua vinurilor moldovenești din Portugalia a fost organizată în cadrul programului Diaspora Engagement Hub al BRD, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație, misiunea în Moldova, cu susținerea financiară a Agenției Elvețiene pentru Cooperare și Dezvoltare (SDC).

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.