Douglas Wake: Alegerile s-au desfăşurat corect

Deşi au fost semnalate mai multe încălcări, nu putem spune că alegerile prezidenţiale au fost fraudate. Declaraţia a fost făcută de către Douglas Wake, şeful misiunii de observatori din partea OSCE, în cadrul emisiunii “Moldova în direct” de la postul public de televiziune “Moldova 1”, transmite IPN.

“Noi am constatat mai multe încălcări. Dar niciun scrutin nu decurge întocmai perfect. Este regretabil că nu au ajuns voturi pentru cetăţenii din diasporă. De asemenea, că la câteva secţii de votare s-a încurcat voturile unui candidat în favoarea altuia. Dar se mai întâmplă, se mai fac greşeli. Am înţeles că acestea erau doar rezultatele preliminare. Contează rezultatele în baza proceselor verbale”, a spus şeful misiunii de observatori.

Douglas Wake a comunicat că misiunea de observatori a OSCE se va afla la Chişinău încă o săptămână:“Suntem o misiune de observatori pe termen lung. Noi nu am monitorizat doar ziua alegerilor, dar şi modul cum a decurs campania electorală. Vom mai sta în Republica Moldova cel puţin o săptămână pentru a monitoriza soluţionarea contestaţiilor în justiţie”.

Douglas Wake a mai spus că la încheierea misiunii va fi elaborat un set de recomandări pentru îmbunătăţirea procesului electoral în Republica Moldova,. “În urma recomandărilor făcute anterior de către observatorii noştri, au fost făcute mai multe modificări la procesul electoral din Republica Moldova, apropiindu-l mult de cel din ţările europene. O realizare este introducerea sistemului electronic”, a precizat şeful misiunii de observatori a OSCE.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.