Dodon despre succesorul său la șefia PSRM

Executivul politic al PSRM va examina, miercuri, cererea liderului formațiunii Igor Dodon de refuz a calității de membru al Partidului Socialiștilor.

La 13 noiembrie, Igor Dodon a fost ales președinte al Republicii Moldova în cadrul turul II al scrutinului prezidențial. Potrivit Codului Electoral, până la validarea mandatului, candidatul ales la funcția de preşedinte al Republicii Moldova prezintă Curţii Constituţionale confirmarea faptului că nu este membru al vreunui partid politic şi nu îndeplineşte nicio altă funcţie publică sau privată.

Dodon a anunțat că vineri va avea loc ședința Consiliului republican al PSRM unde vor fi examinate câteva candidaturi la funcția de președinte al Partidului Socialiștilor, transmite sputnik.md.

”Și aceasta înseamnă că președintele Dodon nu va mai fi membru de partid și nu poate reprezenta un singur partid sau doar o parte a cetățenilor Republicii Moldova. Președintele trebuie să reprezinte toți cetățenii, și pe cei de stânga, și pe cei de dreapta, și pe cei care au votat pentru oponentul meu politic”, scrie Dodon pe pagina sa de socializare. Președintele ales a precizat că PSRM va rămâne în opoziție față de actuala majoritate parlamentară. ”Partidul Socialiștilor, fracțiunea parlamentară nu va face coaliții în acest Parlament. Și obiectivul rămâne unul foarte clar – alegeri parlamentare anticipate”, mai declară Dodon. Potrivit informațiilor Sputnik, funcția de președinte al PSRM va fi ocupată de ex-premierul Zinaida Greceanâi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.